Bandits Incorporated leverer fullservice webløsninger inhouse med udgangspunkt i dine behov.

Java

 

Slutteligt er Java en virtuel maskine beregnet (men ikke begrænset) til at køre programmer skrevet i programmeringssproget Java.

 

Programmeringssproget Java er blandt andet kendetegnet ved at et program skrevet i Java kan afvikles på ethvert styresystem, hvis styresystemet har en Java virtuel maskine og det har stort set alle moderne styresystemer. Som programudvikler skal man derfor ikke bekymre sig om slutbrugerens maskinel og programmel. Mens et Javaprogram udføres, sørger den virtuelle maskine selv for at fjerne unødvendige objekter, som optager plads i maskinens arbejdshukommelse (garbage collection) Som programmør skal man dog holde styr på andre ressourcer som f.eks. filer.

 

Java findes i 3 forskellige "hovedudgaver". Disse er Standard Edition, Enterprise Edition og Micro Edition. 2-tallet i forkortelsen refererer til Java 2, der trods nyere versioner end 1.2 fortsat benyttes.

I praksis er der nogle faldgruber. Java findes i flere versioner, og for at sikre at et program kan afvikles flest mulige steder, kan det være nødvendigt, at man som programmør begrænser sig til mulighederne i en tidlig version. Andre firmaer end Sun har lavet udgaver af den virtuelle maskine til Java, og det er ikke alle, der giver helt de samme muligheder.

 

Java er i skrivende stund, 2006, i version 1.6 (også benævnt 6.0).

 

Java var i de første år, fra 1995, mest kendt for sloganet 'write once, run anywhere' (skriv en gang, kør alle steder), og så applets: små programmer med begrænsede rettigheder, som kan køre integreret i en hjemmeside. I de første år var det disse elementer der drev interessen for Java. Kritikere af Java blev ved med at henvise til, hvor sløvt (langsomt) Javaprogrammer og -applets kørte, specielt på desktoppen. Udviklingen inden for programmering og hardware har dog de sidste par år overhalet disse kritikpunkter.

  1. Javas hovedområde er ikke, og har aldrig været, desktopprogrammer, hvor det altid vil være langsommere end et program skrevet direkte til platformen, men man kan dog køre et Javaprogram på en almindelig computer tilfredstillende i dag, hvis det er det man ønsker.
  2. Java bruges i dag langt mere på serverniveau, til programmer der ligger på en server og f.eks. styrer forretningslogik, genererer hjemmesider mm.

 

Som et direkte modsvar på Javas dominans på serverområdet kom Microsoft med deres .NET platform. .Net har dog endnu ikke vundet Javas popularitet.

(Kilde: Wikipedia Danmark)

 

Download eller opdater din Java her